Pálinkás meggyleves

2014-04-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Finom étel meleg napokra. Persze, aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg meggy
  • 5 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1-2 dl tejszín
  • 0.5 dl tej
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 4 db fahéjrúd
  • szegfűszeg (ízlés szerint)
  • 0.5-1 dl meggypálinka (mézes)

1. Lépés

Egy edényben olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen.

2. Lépés

Beleteszem a kimagozott meggyet, a cukrot, vaníliás cukrot, a szegfűszeget s fahéjat, s körülbelül 5 percig főzöm, kevés tejet keverve hozzá.

3. Lépés

A tűzhelyről levéve, hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

4. Lépés

Mikor jól lehűlt, belekevertem a lehűtött pálinkát, s tányérba merem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1 749 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes meggyleves

  • Hideg meggyleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    401 kcal
  • Zsír

    23,6 g
  • Koleszterin

    64 mg
  • Szénhidrát

    34,4 g
  • Cukor

    20,1 g
  • Fehérje

    3,7 g