Pálinkás meggyleves
2014-04-01- Típus: Meggyleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Finom étel meleg napokra. Persze, aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg meggy
- 5 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1-2 dl tejszín
- 0.5 dl tej
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 4 db fahéjrúd
- szegfűszeg (ízlés szerint)
- 0.5-1 dl meggypálinka (mézes)
1. Lépés
Egy edényben olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen.
2. Lépés
Beleteszem a kimagozott meggyet, a cukrot, vaníliás cukrot, a szegfűszeget s fahéjat, s körülbelül 5 percig főzöm, kevés tejet keverve hozzá.
3. Lépés
A tűzhelyről levéve, hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.
4. Lépés
Mikor jól lehűlt, belekevertem a lehűtött pálinkát, s tányérba merem.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 958 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
401 kcal -
Zsír
23,6 g -
Koleszterin
64 mg -
Szénhidrát
34,4 g -
Cukor
20,1 g -
Fehérje
3,7 g