Százszorszép sütemény

2013-12-20
  • Hány főre: 10-12
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezeket a finom kis sütemény virágokat a kis unokám vitte az iskolába az osztálytársainak.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csg sütőpor
  • 1 csg vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár
  • Diszítéshez:
  • fél kiló marcipán massza
  • ételszínezékek (ha szeretnénk, hogy több színűek legyenek)
  • A bevonáshoz:
  • porcukor és víz

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom és sima szaggatóval kiszúrom.
Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon készre sütöm.

2. Lépés

Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok. A porcukort a vízzel kikeverem, ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán.
Kicsit sűrű masszát kapok. Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket. (Kedvünkre adhatunk hozzá ételfestéket, ha színeseket szeretnénk.)

3. Lépés

Amikor megszáradt, marcipánból virágokat készítettem, mindegyiknek egy kicsit lekvárral lekentem az alját, hogy megragadjon a fondanton.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,414 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    445 kcal
  • Zsír

    20.7g
  • Szénhidrát

    60.2g
  • Fehérje

    5.6g
  • Koleszterin

    52mg
  • Cukor

    11.1g