Rizses sült tojás

2012-05-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A mai esős időben már nem volt kedvem bevásárolni, ezért összeütöttem valami finomat, amit még olcsón is hoztam ki.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Rizs
  • 1-2 fej Vöröshagyma
  • 8 Tojás
  • 1 Húsleveskocka
  • 8 evőkanál paradicsompüré
  • 15 dkg Sajt
  • 2 evőkanál Olaj
  • Bors

1. lépés

Fogjuk a hagymánkat, megpucoljuk és ketté vágjuk. Az egyik felét egy evőkanál olajon megpirítjuk. Ezután megforgatjuk benne a rizst és felöntjük az egészet vízzel. Itt még nincs vége. Legyen egy kis íze is a rizsünknek. Beletesszük a húsleveskockát és ízlésünknek megfelelően megborsozzuk. A rizst puhára főzzük.

2. lépés

Közben előveszünk egy másik edényt, melyben a hagymánk másik felét megpirítjuk. Ha a hagymánk kész, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevéske vizet. Megkavarjuk.

3. lépés

Ha a rizs megpuhult, akkor összeöntjük a paradicsomos szószunkkal. Jól összekeverjük, majd a tetejére ütjük a tojást és végül rászórjuk a reszelt sajtot. Addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg a sajt rá nem olvadt és a tojás meg nem sült.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,670 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Fehérboros-tejfölös székelykáposzta oldalassal és húsgombóccal

  • Mediterrán omlett gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    608 kcal
  • Összes Zsír

    28,7 g
  • Koleszterin

    367 mg
  • Szénhidrát

    60,8 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    26,8 g