Süllő vörösbormártással

2012-04-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

 

Ha pecázni voltunk és nem szeretnénk a jól megszokott halászlevet készíteni, akkor íme egy kis változatos recept.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg süllő
  • 1 ek cukor
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 2 ek paradicsompüré
  • 4 vöröshagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 4-5 krumpli
  • só, bors
  • 4 dl víz

Recept elkészítése

1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. A megfogott halat megpucoljuk és kifilézzük. A cukrot az olajon elkezdjük karamellizálni, majd felöntjük 4 dl vízzel. A répát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a karamellás vízhez adjuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk majd teljesen felforraljuk. Körülbelül 15 percig főzzük.

2. A hagymákat, a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, majd félretesszük. A halfiléket szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Előveszünk egy hőálló tálat, belefektetjük a halcsíkokat, rátesszük a hagymákat, a gombát, majd ráöntjük a borral elkevert olvasztott vajat. Fóliával lefedve 15 percig sütjük.

3. A lábasban fövő répás-paradicsomos keveréket összekeverjük a halcsíkokra öntött vörösboros mártással. Jól elkeverjük. Tányérra helyezzük a halakat és a zöldségeket, majd leöntjük a boros mártással.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 923 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Süllő sütve