Süllő vörösbormártással
2012-04-28- Típus: Süllő receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha pecázni voltunk és nem szeretnénk a jól megszokott halászlevet készíteni, akkor íme egy kis változatos recept.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg süllő
- 1 ek cukor
- 2 kisebb sárgarépa
- 2 ek paradicsompüré
- 4 vöröshagyma
- 3 dl vörösbor
- 25 dkg csiperke gomba
- 4-5 krumpli
- só, bors
- 4 dl víz
Recept elkészítése
1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. A megfogott halat megpucoljuk és kifilézzük. A cukrot az olajon elkezdjük karamellizálni, majd felöntjük 4 dl vízzel. A répát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a karamellás vízhez adjuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk majd teljesen felforraljuk. Körülbelül 15 percig főzzük.
2. A hagymákat, a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, majd félretesszük. A halfiléket szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Előveszünk egy hőálló tálat, belefektetjük a halcsíkokat, rátesszük a hagymákat, a gombát, majd ráöntjük a borral elkevert olvasztott vajat. Fóliával lefedve 15 percig sütjük.
3. A lábasban fövő répás-paradicsomos keveréket összekeverjük a halcsíkokra öntött vörösboros mártással. Jól elkeverjük. Tányérra helyezzük a halakat és a zöldségeket, majd leöntjük a boros mártással.