Pisztráng mártásban

2013-07-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Finom pisztráng, nyámi. Finom mártással leöntöttük és rizst ettünk mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Pisztráng
  • 1 csokor vegyes fűszer (bazsalikom, rozmaring, oregánó)
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2,5 dl Tej
  • Bors

1. lépés

A pisztrángot megtisztítjuk, a belsejét apróra vágott bazsalikommal, rozmaringgal és oregánóval megtöltjük, majd az egészet megsütjük.

2. lépés

A kicsire összevágott vöröshagymát vágókéses turmixban átdolgozzuk. Ezután a tejet egy kisebb lábasban felmelegítjük, belekeverjük a hagymás pürét és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült mártást a megsült pisztrángra öntjük. Melegen tálaljuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,043 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztráng kapor mártással

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    440 kcal
  • Összes Zsír

    18,4 g
  • Koleszterin

    153 mg
  • Szénhidrát

    9,3 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    56,1 g