Máglyarakás recept

2015-09-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A máglyarakás egy klasszikus édesség a családunkban, amit nagyon egyszerű elkészíteni és nálunk mindenki szereti.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g kalács
  • 4-5 közepes alma
  • 2 evőkanál méz
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 ek lekvár
  • 1 ek fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. Lépés

A kalácsot felkarikázzuk, cukros tejbe forgatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgozzuk. A sárgáját ráöntjük a kalácsokra, összekeverjük velük.

2. Lépés

Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk, majd egy lábasban pici vízzel párolni kezdjük. Megszórjuk a fahéjjal és teszünk rá 2 evőkanál mézet. (Én gesztenyemézet használtam.)

3. Lépés

Egy hőálló edényt kivajazunk, és a kalácsok felével kibéleljük, erre jön a megpárolt alma, majd a kalácsok másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral.

4. Lépés

Húsz percig sütjük 180 fokon, majd tetejét megkenjük az előzetes felvert, 1 evőkanál lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a lekapcsolt sütőbe. Éppen csak addig sütjük amíg a tetején a hab megbarnul.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 292 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Máglyarakás egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    327 kcal
  • Zsír

    4.8g
  • Szénhidrát

    64.7g
  • Fehérje

    9.1g
  • Koleszterin

    111mg
  • Cukor

    31.2g