Máglyarakás recept
2015-09-27- Típus: Máglyarakás
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A máglyarakás egy klasszikus édesség a családunkban, amit nagyon egyszerű elkészíteni és nálunk mindenki szereti.
Ezeket szerezd be:
- 300 g kalács
- 4-5 közepes alma
- 2 evőkanál méz
- 4 tojás
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 ek lekvár
- 1 ek fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
1. Lépés
A kalácsot felkarikázzuk, cukros tejbe forgatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgozzuk. A sárgáját ráöntjük a kalácsokra, összekeverjük velük.
2. Lépés
Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk, majd egy lábasban pici vízzel párolni kezdjük. Megszórjuk a fahéjjal és teszünk rá 2 evőkanál mézet. (Én gesztenyemézet használtam.)
3. Lépés
Egy hőálló edényt kivajazunk, és a kalácsok felével kibéleljük, erre jön a megpárolt alma, majd a kalácsok másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral.
4. Lépés
Húsz percig sütjük 180 fokon, majd tetejét megkenjük az előzetes felvert, 1 evőkanál lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a lekapcsolt sütőbe. Éppen csak addig sütjük amíg a tetején a hab megbarnul.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
7 292 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
327 kcal -
Zsír
4.8g -
Szénhidrát
64.7g -
Fehérje
9.1g -
Koleszterin
111mg -
Cukor
31.2g