Sacher torta recept

2012-04-09
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Biztosan sokan találkoztak ezzel a tortával a cukrászatok vagy a nagyobb pékségek polcain, hiszen nagyon egyszerű, de egyben népszerű süteményről van szó. Nézzünk kicsit utána:

A Sacher-torta egy csokoládétorta sárgabaracklekvárral és csokoládébevonattal.
Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki 1832-ben megalkotta Metternich herceg számára. Bár Sacher ekkor mindössze 16 éves volt, a torta azóta is az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 7 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 50 dkg csokoládé vagy tortabevonó
  • 15 dkg vaj
  • baracklekvár
  • 15 dkg őrölt mandula vagy dió

Elkészítés

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a használni kívánt tortaformánkat kivajazzuk és lisztezzük. Elsőként vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a porcukorral összekevert csokoládénkat, egészen simára keverjük. Mikor teljesen kémesre puhult félre tesszük hűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjékből porcukorral kemény habot verünk és óvatosan hozzáadagoljuk azt is a csokikrémhez. Utolsóként jön a liszt és az őrölt mandula- és diókeverék.

2. A masszát beleöntjük a tortaformánkba és 180 °C-on, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Csak akkor vegyük ki a formából a tésztát, ha már teljesen kihült, mert különben morzsolódni fog. Kivétel után félbevágjuk és a választott baracklekvárral megkenjük az alsó réteget.

A máz elkészítése:

Szintén vízgőz felett felolvasztjuk a tortabevonónkat, majd mikor kenhető állagú lesz, még melegen a lekvárral összeragasztott torta tetejére kenjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

13 904 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • A mama Sacher tortája