Könyvajánló – Formáld magad Katus Attilával

Szerző : | 0 komment | Idő: 2014-06-25 | Kategória : Életmód

Katus Attila – mint tanár, edző, személyi edző, egyetemi oktató – nem csak azt tudja, mit kell tenned izmaid fejlesztéséért, az álomalak eléréséért, hanem azt is, hogy hogyan. Könyvében beszél az egészséges életmód fontosságáról, az étkezési szokásaink átalakításáról, a kíméletes sportolásról, a gyermekkori sport jelentőségéről, az életmódunkhoz igazodó sportolási formák megválasztásáról, a sportsérülésekről, az edzésterv fokozatosság elvét betartó összeállításáról.

Egy könyv a boldogság kereséséről, az álmokról és vágyakról, a sikerek eléréséről, a megújulásról, a gyermekkor fontosságáról és a saját utunk megtalálásáról. Attila saját történeteivel, vallomásaival mutatja meg, hogy amit ő elért, bárki más is elérheti. Hogy a befektetett munka mindig megtérül és eredményt hoz. Hogy az álmainkat soha ne adjuk fel és mindig találjunk új célokat. Hogy a stabil értékrend iránytű ahhoz, hogy megteremtsük és elérjük személyes vágyainkat.

katus-2

Lelkesít, motivál és személyes példát mutat

“A könyvet, amelyet éppen a kezedben tartasz, Neked írtam. Most biztosan felmerül benned a kérdés, hogy tudod-e majd használni, ha nem vagy szakmabeli. A válaszom: természetesen igen! Sőt, leginkább azokat szeretném megszólítani a könyvemen keresztül, akik nem szakemberek, hanem hétköznapi, az egészségükkel törődő, a táplálkozásukra odafigyelő, sportolni szerető személyek, mint amilyen – feltételezem – Te is vagy! Emellett azonban fontosnak tartom, hogy írásom mind a tágabb értelemben vett szakma képviselői, mind pedig a tisztelt kollégák körében érdeklődést keltsen. Bízom benne, hogy ők ugyancsak izgalmasnak, érdekesnek találják majd, és sok új, hasznos információval tudok szolgálni számukra is. Kiknek szól tehát ez a könyv? Kezdőknek, újrakezdőknek; fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek; sportolni vágyóknak, sportimádóknak, „sport-szkeptikusoknak”, az egészséges életmód híveinek. És azoknak is, akik már feladták a sportolást vagy az egészséges táplálkozást, esetleg csalódtak, vagy akik nem tudják, hogyan vágjanak bele az életmód- váltásba. Egyszóval: mindenkinek!”

Katus Attila – Sportaerobik sportágban hatszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, Világjátékok-győztes, személyi edző, aerobik szakedző és életmód-tanácsadó

Katus Attila

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Azért tartottam lényegesnek megírni ezt a könyvet – mely valójában egy könyvsorozat első része –, mert a rendszeres testmozgás és a tudatos táplálkozás nélkülözhetetlen elemei az egészséges életmódnak, illetve feltételei az egészségnek, hiszen a mozgásszegény életmód számos betegségért felelős. Nem tartom magam mindentudónak, de amennyire tőlem telik, meg- próbálok szakmailag hitelesen, ugyanakkor közérthető módon segítséget nyújtani mindenkinek, aki igényt tart erre. Arra törekszem, hogy a velem együtt sportolók újabb és újabb tapasztalatokkal gazdagodjanak, sikerélményeket szerezzenek. Személyes feladatomnak tartom a mozgás fontosságának tudatosítását, az egészséges életmód népszerűsítését, a fiatalkori elhízás elleni küzdelmet. Arra törekszem – karakteremből adódóan –, hogy felrázzam az embereket, és egészséges életmódra ösztönözzem őket. És megismertessem velük KATuSBOdy® mozgásprogramomat és az ugyancsak saját kezdeményezés alapján született KATuSFOOd®-ot, mely a munkásságomat kiteljesítő, reformélelmiszereket magába foglaló termékcsalád.

A másik ok, amely írásra késztetett, természetes: az ember egy életen át tanul, a megszerzett tapasztalatait pedig továbbadja. Ez az élet rendje, és egyfajta kötelesség, felelősség is egyben. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan összegeztem mindazon elméleti ismereteimet, amelyeket magyarországi egyetemeken, a legkülönbözőbb képzéseken, s a világ számos országában megszereztem.

Hatni kell tehát az emberekre, hogy megszülessen az elhatározás, és utána már csak az utat kell megmutatni. Amíg nem értünk meg valamit, és amíg nem ismerjük el az igazságát, addig nem várható előrelépés, addig nem leszünk képesek változtatni.

Ezeket a sokszor talán nagyon egyszerűnek tűnő felismeréseket, szakmai, valamint nem szakmai, sokkal inkább motiváló, és reményeim szerint jelentős mozgósító erővel bíró gondolataimat összegeztem életem első könyvében. Fogadd szeretettel!

Minden út az első lépés megtételével kezdődik. Rajta hát, gyere velem, induljunk el együtt!

 

A köny az Illia Kiadó jóvoltából jelent meg. Megrendelhető itt.

Bővebb információ: http://katusattila.hu/formaldmagad/