Az 5 legmenőbb sztár diéta

Szerző : | 0 komment | Idő: 2012-09-16 | Kategória : Cikkek

Nem meglepő mikor azt halljuk, hogy a sztároknak is néha szükségük van, hogy egy film kedvéért sokat fogyjanak, vagy csak kordában tartják a súlyukat. Következő cikkünkből kiderül, hogy melyik sztárok, milyen módszerre esküsznek.

 

1. Az 5-faktor diéta

Mi ez?

Az 5-faktor diéta egy sztáredző és fitness guru, Harley Pasternak fejéből pattant ki. A lényege, hogy a diéta alatt a szervezetbe juttatott elemeket 5 csoportra bontja, úm. fehérjékre, összetett szénhidrátokra, zsírokra, rostokra és folyadékokra. A lényege, hogy naponta 5-ször étkezzünk és minden étkezés legfeljebb 5 fajta öszetevőből áll. Természetesen a diéta mellett elengedhetetlen a mozgás is, ami szintén az 5-ös számon alapul. A fogyókúra egyébként heti egy napot engedélyez nassolásra, természetesen nem tanácsos rögtön mindent felfalni.

Celebek, akik a diétát követik: Lady Gaga, Megan Fox, Katy Perry, Eva Mendes

 

 

2. A Zóna diéta

Mi ez?

A diéta megalkotója Dr. Barry Sears biokémikus, aki szerint a megfelelő fogyókúra alatt az étrendünk 30%-ban tartalmaz fehérjét, 30 %-ban zsírt és 40%-ban szénhidrátot. A fogyás inkább lassabb ütemben fog megtörténni, inkább azoknak ajánlott, akik valamilyen más diéta után szeretnék megtartani az alakjukat, vagy napi szinten sportolnak.

Celebek: Sandra Bullock, Jennifer Aniston, Demi Moore

 

3. Préselt italok

Mi ez?

Egyes hírességek, mint Nicole Richie a préselt gyümölcs- és zöldséglevekre esküszik, hiszen nem csak vitaminokkal látja el a szervezetet, hanem megfelelően tartja formában a testet. Napi 1200 kalória különböző gyümölcsökből és zöldségekből képes felváltani azokat a kalóriákat, amit egyébként nassolásképpen, csokoládéval vagy kekszekkel vinnénk magunkba.

Celebek: Nicole Richie, Gwen Stefani, Zooey Deschanel

 

 

4. Sunfare diéta

Mi ez?

A Sunfare diéta lényege a sok grillezett, natúran elkészített hús és zöldség bevitele a szervezetbe, napi szinten 1200 kalóriában. Egy átlagos testalkatú nőnek a napi beviteli igénye 2000 kalória, ezért jól látszik, hogy sok mindenről kell lemondani a fogyás érdekében. Előnye, hogy ha kerülöd a nehezebb, zsíros ételeket, akkor az nem csak az alakodnak, de a bőrödnek is jót tesz.

Celebek: Eva Longoria, Britney Spears, Kim Kardashian

 

 

 

5. Fresh diéta

Mi ez? 

Ahogy a neve is mutatja, a Fresh diéta lényege, hogy sok nyers zöldséget és gyümölcsöt párosítsunk szinte minden étkezés mellé. A napi kalóriabevitel 1200-1400-ig történhet, illetve fontos, hogy mindig kis adagokban étkezzünk, sose együnk egyszerre túl sokat. A hátránya, hogy minden nap vásárolnod kell, vagy legalább is a friss árukat napi szinten kell beszerezned és nem tartozik az olcsó diéták közé.

Celebek: Jennifer Lopez, Paula Abdul, Lauran Conrad