10 rossz kifogás, amiért a nők nem táplálkoznak egészségesen – II.

Szerző : | 0 komment | Idő: 2012-07-08 | Kategória : Cikkek

Íme elérkeztünk összeállításunk második részéhez, ahol a következő 5 kifogás következik.

 

6. “Én csak diétásat eszem, ami nem hizlal!”

Gondoljuk ezt, mikor leemeljük a bevásárlóközpontok polcairól a “diétás” feliratú élelmiszereket, például diétás csokoládékat, diétás müzliket, kólákat. Tényleg azt hisszük, hogy ezek valóban egészségesek is? Hiszen attól még nem lesz egészséges, hogy rá van aggatva a címke vagy a felirat, hogy “diétás”. A maximum csak annyit jelent, hogy kevesebb hozzáadott adalékanyagot vagy cukrot tartalmaz, vagy édesítőszerrel készül, de ezeket az élelmiszereket egyáltalán nem szabadna megvennünk, mert nem ettől leszünk egészségesek.

 

7. “Nem hagyom, hogy kárba vesszen.”

Pontosan jól ismerjük ezeket a mondatokat, ha van egy-két gyerkőc a családban, általában családos anyáktól hallom ezt a mondatot, akik a keservesen megfőzött ételeket nem dobják ki, inkább elteszik estére, vagy még rosszabb, gyorsan befalják a gyerekeik helyett. Ekkor jönnek igazán azok a szörnyű plussz kilók, amikor az amúgy megengedett napi kalóriabevitelünket is kicsivel megemeljük, s ha ez minden családi vacsora után így megy, akkor annak nem lesz jó vége.

 

8. “PMS-től szenvedek”

Íme itt a régi jó ellenség a PMS és a nők havi vérzése, amire általában nagyon sok minden rá lehet fogni. Rossz közérzetet, stresszesebb időszakot, hasi fájdalmakat és ezt a nők nagyon sokszor ki is használják. Mivel mással enyhítsük a fájdalmakat, mint egy kis csokoládéval, ami ráadásul még boldogság hormont is termel? Nos, igen, de a kérdés, hogy mi lesz velünk, ha minden egyes hónapban ezt csináljuk? Sokkal jobban járunk, ha meleg vizes palackot helyezünk az érintett fájó testrészünkre és megpróbálunk egy kicsit pihenni.

 

9. Sokkal kevesebbet eszem, mint a barátnőim.”

A nőkben általában megtalálható egy általános versenyszellem, ahol főként a jó alak, a szép test, ápolt haj, körmök, kezek mérettetnek meg. Amikor találkozunk barátnőinkkel, szomszéd anyukákkal, óvodai csoportársakkal akaratlanul is visszafogjuk magunkat, így lehet az, hogy azt hisszük, kevesebbet eszünk. Egy kutatás azonban kimutatta, hogy azok az emberek, akik túlsúlyos és molett ismerősökkel rendelkeznek nagyrészt, azok maguk is elhanyagolják testüket és azzal nyugtatják magukat, hogy nem néznek ki rosszabbul, mint ők.

 

10. “A csokoládé tele van antioxidánsokkal”.

Azt már kutatók is bebizonyították, hogy a csokoládénak igen is vannak jótékony hatásai a szervezetre, de most is minden esetben, nem szabad túlzásokba esni, hiszen nem mindegyik fajta segít szervezetünknek. A Yale egyetem egyik kutatója megállapította, hogy a legalább 60% kakaótartalommal rendelkező csokoládé segít csak szervezetünknek, viszont mi nagyon sokszor hajlandóak vagyunk olcsóbb csokoládét vásárolni. Akkor pedig nem is csokoládét, hanem ízesített vackokat tömünk magunkba. Válasszunk olyan árkategóriás, minőségi csokoládét, amit a pénztárcánknak megengedhetünk, ha már nagyon szenvedünk a csokoládé hiányban.

 

Elgondolkoztunk a cikk végén, hogy mi hány kifogást használunk a felsoroltak közül? Ha ezek közül több mint ötöt, akkor érdemes elgondolkoznunk, hogy valóban komolyan gondoljuk az egészséges táplálkozást, mert ha igen, akkor ezzel a hozzáállással nagyon rossz irányba haladunk.