Zöldségleves kacsaszívvel
2014-01-27- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:15 p
A nagy hidegben mindig készítek egy kis forró levest. Most sem tettem másként a kacsaszívből.
Ezeket szerezd be:
- 1 db fehérrépa
- 4 db sárgarépa
- 1 szelet karalábé
- 0.5 db zellergumó
- 4 szál zeller (levéllel)
- 5 szál petrezselyem
- 1 db nagyobb krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 3 db újhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 db csiperkegomba
- 10 dkg kacsaszív
- kacsazsír
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- vegeta (ízlés szerint)
- 1 db szárnyashúsleves-kocka
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.
2. Lépés
A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, s fehéredésig sütöm.
3. Lépés
Belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem. Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, s főzöm.
4. Lépés
Körülbelül 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, s tovább főzöm, mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul. (Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.)
5. Lépés
Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehér bort, végül tálalok.
Értékelések
(3.3 / 5)
3 személy értékelt
2 782 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
293 kcal -
Zsír
10 g -
Koleszterin
38 mg -
Szénhidrát
38,9 g -
Cukor
9,8 g -
Fehérje
9,5 g