Amarettos csirke
2012-10-14- Típus: Sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A következő főételünket megbolondítjuk egy kis Amarettoval. Érdemes kipróbálni az új ízvilágot.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet csirkemell
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 2 teáskanál curry por
- 1/4 csésze liszt
- 3 csésze szeletelt gomba
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- 3 evőkanál Amaretto
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csésze zsírmentes csirke húsleves
1. lépés
Megszórjuk csirkemellet sóval, borssal és a curry porral, majd jól bedörzsöljük. Forgassuk meg egy kis lisztben, így jobban rá fognak tapadni a fűszerek.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani a csirkét mindkét oldalán. Adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a citromlevet és az Amarettot. Keverjük össze jól és főzzük 1 percig.
3. lépés
Egy kis tálban habverővel keverjük össze a csirke húslevest a maradék liszttel és adjunk hozzá a csirkés keverékhez. Fűzzünk belőle sűrű szószt, kb. 30 percig.
Tálaljuk rizzsel.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 986 megtekintés