Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

2015-07-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nem kíván nagy szakács-teljesítményt, viszont gyorsan elkészül, s még finom is.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kagylótészta
  • 1 db húsleveskocka
  • 4 db chilipaprika
  • 5 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 1 l víz

1. lépés

A vizet felteszem forrni. Forráskor beleteszem a hozzávalókat.

2. lépés

Közben lereszelem a sajtot.

3. lépés

12 perc elteltével elzárom a tűzhelyet, rávágom a petrezselymet, hagyom hőntartáson, majd tálalok.

4. lépés

Merek a levesből, s szórok rá sajtot, teszek rá egy petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 827 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    147 kcal
  • Zsír

    3,7 g
  • Koleszterin

    26 mg
  • Szénhidrát

    22,3 g
  • Cukor

    3,2 g
  • Fehérje

    6,7 g