Vörösboros zöldségleves gazdagon
2013-07-14- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy nagyon tartalmas leves, akár főételnek is megfelel.
Ezeket szerezd be:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 póréhagyma
- 1 db karalábé
- 1/4 kelkáposzta
- 1 szelet zellergumó
- 1 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db étkezési piros paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- chili paprika
- füstölt szalonna bőrével
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só, őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- egy szál parasztkolbász
- olívaolaj
- vörösbor
1. Lépés
A vörös hagymát és a fokhagymát apróra vágom. A póréhagymát, a gyökér zöldségeket, paprikákat és a kolbászt karikázom, a zellert, karalábét, paradicsomot és a szalonnát kockára vágom, a petrezselymet és a karalábé leveleket aprítom.
2. Lépés
Egy lábasban az olajon megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymákat, végül a zöldségeket. Fűszerezem, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászkarikákat, öntök bele vörösbort.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
2 972 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Zsír
27.2g -
Szénhidrát
18.2g -
Fehérje
22.7g