Vörösboros zöldségleves gazdagon

2013-07-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy nagyon tartalmas leves, akár főételnek is megfelel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 db karalábé
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db étkezési piros paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • chili paprika
  • füstölt szalonna bőrével
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • egy szál parasztkolbász
  • olívaolaj
  • vörösbor

1. Lépés

A vörös hagymát és a fokhagymát apróra vágom. A póréhagymát, a gyökér zöldségeket, paprikákat és a kolbászt karikázom, a zellert, karalábét, paradicsomot és a szalonnát kockára vágom, a petrezselymet és a karalábé leveleket aprítom.

2. Lépés


Egy lábasban az olajon megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymákat, végül a zöldségeket. Fűszerezem, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászkarikákat, öntök bele vörösbort.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 972 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Zsír

    27.2g
  • Szénhidrát

    18.2g
  • Fehérje

    22.7g