Spaghetti gazdagon, csőben sütve
2013-07-27- Típus: Csőben sült ételek, Húsos tészták, Paradicsomos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez egy talán egy kevésbé ismert, s alkalmazott módja a spaghetti készítésének.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 tasak spaghetti
- 25 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 3 fej gomba
- 1 db chili paprika
- paradicsompüré
- ketchup
- chili szósz
- 1/2 pohár tejföl
- olívaolaj
- 10 szem töltött olívabogyó
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- kakukkfű
- vaj
- oregano, bazsalikom
- 2 szelet füstölt sajt
- vörösbor
1. Lépés
A tésztát 10 percig főzöm. Közben egy serpenyőben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a fokhagymát szeletelve, majd a darált húst, fehérre pirítom.
2. Lépés
Most jöhet a darabolt paradicsom, paprika, chili paprika, gomba, apróra vágott bazsalikom. Beleteszem a paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort, fűszerezem (só, bors, paprika, kakukkfű, chili szósz). Hozzákeverem a tésztát.
3. Lépés
Beteszem egy kivajazott tepsibe, öntök rá tejfölt, megszórom bőségesen a reszelt sajttal, s berakom a sütőbe. Amikor szép aranybarnára sült, egy szeletet tányérra helyezek, locsolok rá ketchupot, teszek rá olívabogyót, díszítem bazsalikomlevéllel, s szórok rá oreganot.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 606 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
425 kcal -
Zsír
15.1g -
Szénhidrát
43.6g -
Fehérje
28.8g