Spaghetti gazdagon, csőben sütve

2013-07-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez egy talán egy kevésbé ismert, s alkalmazott módja a spaghetti készítésének.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 tasak spaghetti
  • 25 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 fej gomba
  • 1 db chili paprika
  • paradicsompüré
  • ketchup
  • chili szósz
  • 1/2 pohár tejföl
  • olívaolaj
  • 10 szem töltött olívabogyó
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • vaj
  • oregano, bazsalikom
  • 2 szelet füstölt sajt
  • vörösbor

1. Lépés

A tésztát 10 percig főzöm. Közben egy serpenyőben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a fokhagymát szeletelve, majd a darált húst, fehérre pirítom.

2. Lépés

Most jöhet a darabolt paradicsom, paprika, chili paprika, gomba, apróra vágott bazsalikom. Beleteszem a paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort, fűszerezem (só, bors, paprika, kakukkfű, chili szósz). Hozzákeverem a tésztát.

3. Lépés

Beteszem egy kivajazott tepsibe, öntök rá tejfölt, megszórom bőségesen a reszelt sajttal, s berakom a sütőbe. Amikor szép aranybarnára sült, egy szeletet tányérra helyezek, locsolok rá ketchupot, teszek rá olívabogyót, díszítem bazsalikomlevéllel, s szórok rá oreganot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 606 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Garnírozott karfiol recept

  • Gyors citromos spagetti

  • Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    425 kcal
  • Zsír

    15.1g
  • Szénhidrát

    43.6g
  • Fehérje

    28.8g