Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol
2016-05-27- Típus: Csőben sült ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Erre a finomságra már nagyon vágytam, most végre elkészítettem.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Karfiol (kb. 40 dkg)
- 1 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 140 g Tejföl
- 3 dkg Trappista sajt
- 3 dkg Füstölt sajt
- 2 dkg Kéksajt
- 3 szelet Bacon szalonna
- 2 tk Olívaolaj
- 6 szál Snidling
- 2 db Chilipaprika
1. lépés
A karfiol torzsáját levágom, s beteszem egy lábasba, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, szórok bele vegetát, s megfőzöm.
2. lépés
Közben lereszelem a sajtokat, s felvágom a bacont.
3. lépés
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, beleteszem a karfiolt. Bekenem tejföllel, rászórom a sajtokat és a bacont.
4. lépés
Beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 25 percig sütöm. Majd átkapcsolok grillfokozatra (200 °C fok) és még 10 percig pirítom.
5. lépés
Amikor kész, díszítem 3 szál snidlinggel, s egy chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 846 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
726 kcal -
Zsír
50,1 g -
Koleszterin
104,3 mg -
Szénhidrát
39,1 g -
Cukor
20,2 g -
Fehérje
36 g