Garnírozott karfiol recept
2018-05-05- Típus: Csőben sült ételek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy könnyed kis vacsoraötletre vágyunk? Akkor a következő finom besameles karfiol nekünk szól.
Ezeket szerezd be:
- Karfiolhoz:
- 1 közepes db karfiol
- 20 dkg parmezán sajt
- 0.5 ek só
- Besamelhez:
- 2 csipet szerecsendió
- 2 pohár tej
- 3 ek vaj
- 3 db szegfűszeg
- 1 db babérlevél
- 0.5 közepes db vöröshagyma
- 1 kiskanál fehér bors
- 1 kávéskanál só
- 3 ek liszt
1. lépés
Először enyhén sós vízben megfőzzük a karfiolt.
2. lépés
Ezután elkészítjük a besamel mártást. A babérlevelet rátesszük a fél hagymára. A hagymát megtűzdeljük a szegfűszeggel úgy, hogy a babérlevél is ott maradjon.
3. lépés
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett 2 percig pirítjuk. (Lassú tűzön különben odaéghet.)
4. lépés
Felöntjük a tejjel és beletesszük a hagymát, majd megállás nélkül keverve 5-6 percet főzzük. Ilyenkor elkezd sűrűsödni a mártásunk. A végén kivesszük belelő a hagymát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
5. lépés
Ha ez megvan, akkor félretesszük kicsit hűlni. A karfiolt virágaira bontjuk, majd beletesszük egy vajjal kikent hőálló edénybe.
6. lépés
Ráöntjük a mártást, megforgatjuk, majd megszórjuk a parmezánnal. Sütőbe tesszük és megpirítjuk a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
845,62 kcal -
Zsír
51,72 g -
Koleszterin
151,5 mg -
Szénhidrát
56,34 g -
Cukor
16,96 g -
Fehérje
47,76 g