Fűszeres húsgolyó gombamártással
2015-06-03- Típus: Húsos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egyszerű, bő fél óra alatt elkészíthető, és még a hétvégi asztalon is megállja a helyét.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg darált hús (sertés, v. csirkemell, pulykamell)
- 1 vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 2 ek rizsolaj (v. étolaj)
- Gombamártás hozzávalói:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma (kisebb)
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 2 tk kukoricaliszt
1. Lépés
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
2. Lépés
Gyúrjuk alaposan össze, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és összegyúrás közben annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ezután az összegyúrt masszából, vizes kézzel, formázzunk kisebb golyókat.
3. Lépés
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve, süssük szép pirosra. Ezután a megsült golyókat szedjük ki az olajból, és tegyük félre.
4. Lépés
A gombamártáshoz a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint. A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
5. Lépés
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral. Ezután tegyük bele az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve, főzzük pár percig.
6. Lépés
A főzőtejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás húsgolyókra. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
7. Lépés
Közben ízlés szerint készítsük el a köretet is. Én spagetti tésztát főztem ki, de ízlés szerint rizzsel, esetleg krumplipürével is tálalhatjuk.
8. Lépés
Tálaláskor halmozzuk a kifőtt tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a húsgolyókat a gombamártással, és úgy kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 832 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
565 kcal -
Zsír
18.4g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
56.3g -
Koleszterin
234mg -
Cukor
16.9g