Ratatouille pâtes
2014-11-12- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Azaz Francia lecsó tésztával. A lecsó minden változatát szeretem, így a franciát is.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db padlizsán
- 0.5 db cukkini
- 0.5 db cukkini (sárga)
- 2 db paprika (piros)
- 1 db paprika (sárga)
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 6 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- 3 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 10 db bazsalikomlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- provence-i fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 50 dkg tészta (Rigatoni)
- olívaolaj
1. Lépés
A padlizsánt és a cukkinit hosszában kettévágom, majd megint kettévágom és felszeletelem. A paprikát is szintén ketté, majd karikára vágom. A hegyes paprikát és a chilit is szépen felkarikázom, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikákat, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.
3. Lépés
Fűszerezem. Közben felteszem a tésztát főni.
4. Lépés
Amikor a tészta al dente módjára megfőtt (Kb. 11 perc), hozzákeverem a zöldségekhez, belekeverem még az olívabogyókat is, végül tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 191 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
547 kcal -
Zsír
12,1 g -
Koleszterin
91 mg -
Szénhidrát
94,5 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
18,7 g














