Szidi néni kedvence

2014-02-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A család kedvence ez az egyszerű bundás hús étel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet csirkemell
  • 20 dkg finom liszt
  • 3 db tojás
  • 3 szem burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dl étolaj

1. Lépés

A csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, hozzá keverjük a lisztet, reszelt hagymát és burgonyát, sót, őrölt borsot és az átnyomott fokhagymát. Ha a masszánk nagyon sűrű, akkor egy pici vizet adunk hozzá.

3. Lépés

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 346 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    582 kcal
  • Zsír

    18.5g
  • Szénhidrát

    63.3g
  • Fehérje

    39.8g
  • Koleszterin

    196mg
  • Cukor

    2.2g