Mediterrán omlett gazdagon

2016-06-02
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Sokkal gazdagabb, s finomabb, mint egy sima rántotta. Nagyétkű embernek egytál, de két személy is jóllakik vele vacsorára, egy szelet kenyérrel.

Ezeket szerezd be:

  • 30 g Trappista sajt
  • 3 db Tojás
  • 1 szelet Bacon szalonna
  • 3 szelet Gépsonka
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 2 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 db Paprika
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 3 db Chilipaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 40 g Csiperkegomba (1 db nagy)
  • 10 db Olívabogyó (chililivel töltött)
  • 10 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 1 ek Olívaolaj
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
  • 2 ek Tej
  • 1 ek Liszt

1. lépés

A bacont kockára vágom, a hagymát félbevágom felkarikázom, a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a gombát felszeletelem, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom. A pizzasonkát kockára vágom.

2. lépés

Egy kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom a pizzasonkát, a hagymákat (az újhagyma zöldje nélkül), majd a paprikákat, később a paradicsomot, a gombát és az olajbogyókat. Fűszerezem.

3. lépés

Közben a tojásokat a tejjel és a liszttel felverem, a zöldségekhez öntöm. Ráreszelem a sajtot. Megszórom az újhagyma zöldjével.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 563 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

  • Medvehagymás rántotta igen gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1326,4 kcal
  • Zsír

    73,7 g
  • Koleszterin

    656,4 mg
  • Szénhidrát

    108,7 g
  • Cukor

    41,4 g
  • Fehérje

    75,8 g