Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással
2013-09-02- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1-2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással. Tök jó tökös étel.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kicsi kanadai tök
- 2 db alma
- 2 db krumpli
- 1 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 szelet párizsi
- főző tejszín
- só
- 1 kocka zöldségleves
- őrölt fehér bors
- őrölt pirospaprika
- szerecsendió
- vaj
- olívaolaj
1. Lépés
A tököt kettévágom, magházát eltávolítom, sütőben megsütöm.
A többi hozzávalót megpucolom, darabolom, vajon megdinsztelem. Öntök hozzá vizet, beleteszem a szétmorzsolt leveskockát, fűszerezem. Puhára főzöm, belekaparom a sült tököt. Néhány alma és krumpli darabot félreteszek, a többit botmixerrel összekeverem, öntök bele tejszínt.
2. Lépés
Egy szelet párizsinak kikanyarítom a közepét, s egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. Megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, s beleütöm a tojást a lukba. Megsütöm, a végén lefedve. A krémlevest felrottyantom, egy tányérba merem, belerakom a félretett alma és krumpli darabokat, s középre helyezem a párizsit a tükörtojással. Szórok rá piros paprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 611 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
441 kcal -
Zsír
5.4g -
Szénhidrát
90.8g -
Fehérje
13.3g