Spenótos-sonkás-sajtos omlett
2017-09-06- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Spenót
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 közepes db Paradicsom
- 5 dkg Gépsonka
- 5 dkg Trappista sajt
- 2 db Tojás
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 dl Tej
- 1 ek Liszt
- 1 ek Olívaolaj
1. lépés
A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.
2. lépés
A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.
3. lépés
Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot.
4. lépés
Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.
5. lépés
Rakok rá egy chilit, s rászórom a félretett sonkát, valamint a sajt másik felét is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 117 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
713,9 g kcal -
Zsír
44,9 g -
Koleszterin
415 mg -
Szénhidrát
35 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
47,3 g