Banán fagylalt pörkölt dióval

2012-07-01
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Hihetetlenül napos idő van ma, nem is jó, ha az ember ilyen melegben a napon van, ezért a legjobb, ha árnyékba, napernyő alá, vagy a hűvös lakásba húzódik vissza. Akkor pedig jöhet egy finom fagylalt kehely! :)

Ezeket szerezd be:

  • 3 nagyon érett banán
  • 70 g barna cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 375 ml zsíros tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk citromlé
  • 1/2 tk só
  • pörkölt dió

1. Lépés

Ha van túlérett banánunk, akkor ez a legjobb módja felhasználni, hiszen ha bebarnult, akkor nem kell kidobnunk. Vágjuk a banánt darabokra, és tegyük egy kivajazott sütőtálba, szórjuk meg barna cukorral és süssük 200 °C-on kb 30 percig. A banán nagyon puha legyen, és a cukornak hála egy karamellás szirup is készül az edény aljában.

2. Lépés

Kanalazzuk át egy másik edénybe a banánt és a szirupot, adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és citromot. Keverjük össze kézi mixer segítségével, majd a végén jöhet bele egy csipet só.

3. Lépés

Kanalazzuk a fagylaltot egy tárolóedénybe és tegyük a hűtőbe, legalább 4 órán át fagyasszuk. Tálaláskor szórjuk meg pörkölt dióval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 039 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    172 kcal
  • Összes zsír

    4,2 g
  • Szénhidrát

    32,5 g
  • Fehérje

    2,8 g