Omlett gombával és kolbásszal
2016-07-13- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A hűtőt akartam tehermentesíteni. Találtam egy pár dolgot, ami kiválóan passzolt ehhez az ételhez.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg Lángolt kolbász
- 3 db Újhagyma zöldje
- 1 gerezd Fokhagyma
- 15 dkg Csiperkegomba
- 0.5 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika (+ 1 db díszítéshez)
- 1 db Paradicsom
- 2 db Tojás
- 1 dl Tej
- 1 ek Liszt
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 ek Olaj
1. lépés
A zöldségeket és a kolbászt felszeletelem.
2. lépés
Egy serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a zöldségeket (az újhagyma zöldje nélkül) és a kolbászt, fűszerezem. Fedő alatt dinsztelem.
3. lépés
Közben a tojást felverem, hozzákeverem a tejet és a lisztet, sózom, borsozom. Beleöntöm a serpenyőbe. Rászórom az újhagyma zöldjét középre teszek egy chilit. Megsütöm.
Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá. Nektek is ezt ajánlom.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
1 981 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
351 kcal -
Zsír
21,8 g -
Koleszterin
190 mg -
Szénhidrát
29,9 g -
Cukor
10 g -
Fehérje
14,4 g