Kínai zöldséges, csípős csirke

2013-11-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A kínai konyha nagy kedvenc. Sajnos több üzlet is bezárt már, ahol az autentikus hozzávalókat be lehetett szerezni.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db pirospaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db barna csiperkegomba
  • 1 db siitake gomba
  • kis darab gyömbér
  • koriander
  • szója szósz
  • édes-csípős chiliszósz
  • só, bors, pirospaprika
  • kínai fűszerkeverék
  • szecsuáni bors
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál borsó

1. Lépés

A csirkemellet és a zöldségeket hosszú csíkokra vágom, a gyömbért aprítom. A húst beleforgatom a fűszerezett szója és ecet keverékébe. Közben rizst a borsóval megfőzöm.

2. Lépés

Egy wokban olajat hevítek, ebben először a felvert tojást sütöm meg, majd kanállal aprítom, s a rizshez keverem. Ezután öntök bele megint egy kevés olajat, beleteszem a húst, majd kis idő után a zöldségeket is, s puhára párolom.

3. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra rizst, s rápakolok egy kupac zöldséges húst. Locsolok rá még chiliszószt.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

  • Zöldséges csirkeszárny

  • Kapros cukkinis csirkemell

  • Zöldséges csirkemell bormártásban

  • Fokhagymás-fűszeres csirke Guinness-szel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    591 kcal
  • Zsír

    15.4g
  • Szénhidrát

    54.4g
  • Fehérje

    57.6g