Zöldséges csirkemell bormártásban
2014-09-22- Típus: Zöldséges csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az egyik kolléganőm remek receptje a következő, kicsit pikáns, de mindenkinek ajánlani tudom.
Ezeket szerezd be:
- fél kiló filézett csirkemell
- 50 deka friss cukkini
- 1 kalifornia paprika
- 50 deka burgonya
- 1 csokor újhagyma
- 1 szál zsálya
- 1 kis ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2+2 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál liszt
- 5 kanál balzsamecet
- 1 deci száraz fehérbor
- fél húsleveskocka
- só, bors
- fűszerkeverék
1. Lépés
A burgonyát kis kockákra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A hámozatlan cukkinit és paprikát apró kockákra vágom, az újhagymát szintén egy kevés zöldjével együtt. A zsályát és rozmaringot megmossuk, leveleiket leszedjük néhányat félreteszünk a díszítéshez.
2. Lépés
Két evőkanál olajon és három kanál vízen a cukkinit és paprikát megpároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Végül a megfőtt burgonyával összekeverem, ízlés szerint sózom, borsozom.
3. Lépés
A húsokat tisztítás és mosás után kicsit fűszerkeverékkel meghintem és kevéske liszttel megszórom. Két evőkanál olívaolajat felmelegítem és a húsokat 4-5 percig sütöm benne, közben többször átforgatom. Ráteszem a zöld fűszereket és még 1-2 percig sütöm vele.
4. Lépés
A leveskockát 2 deci vízben elmorzsolom. A bort ráöntöm a húsokra és hozzáadom a feloldott leveskockát. Addig sütöm benne a húst, amíg be nem sűrűsödik a mártás.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 691 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
529 kcal -
Zsír
24.1g -
Szénhidrát
33.1g -
Fehérje
41.2g -
Koleszterin
111mg -
Cukor
5.7g