Fokhagymás-fűszeres csirke Guinness-szel

2013-04-21
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egyszerű hozzávalókból, mutatós és egyszerű vacsora. Bármilyen körettel is tálaljuk, jó választás lesz!

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 közepes hagyma, aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg csirkemell, szeletekre vávgva
  • 2 sárgarépa
  • 4-5 enyhén főtt újburgonya
  • 200 g zöldbab
  • 190 ml barna sör, lehetőleg Guinness
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • só és bors

1. lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat. Tegyük bele a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát. Pirítsuk körülbelül 3 percig, majd vegyük le. Rendezzük el a csirkeszeleteket a serpenyőben és közepes hőfokon 5 percig sütjük oldalanként amíg enyhén megpirulnak. Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, kakukkfüvet, sót, borsot. Öntsük hozzá a barna sört, és forraljuk fel. Majd csökkentsük a hőfokot, fedjük le és főzzük 20 percig.

2. lépés

20 perc után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot és lefedve tovább 10-15 percig. Vegye le a fedőt, növeljük a hőfokot és addig főzzük, ameddig a lé nagy része elpárolog. Egészen addig főzzük, ameddig minden zöldség megpuhul. 

Ha félnénk, hogy a krumpli nem puhul meg, akkor készítsük külön steak burgonyát, de bármilyen rizses körettel is kiegészíthető.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 276 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

  • Zöldséges csirkeszárny

  • Kapros cukkinis csirkemell

  • Zöldséges csirkemell bormártásban

  • Részeges csirkecomb

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    748 kcal
  • Zsír

    19.6g
  • Szénhidrát

    53.5g
  • Fehérje

    86.7g