Fokhagymás-fűszeres csirke Guinness-szel
2013-04-21- Típus: Sült húsok, Zöldséges csirke receptek
- Nemzetiség: Ír
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egyszerű hozzávalókból, mutatós és egyszerű vacsora. Bármilyen körettel is tálaljuk, jó választás lesz!
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál növényi olaj
- 1 közepes hagyma, aprítva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell, szeletekre vávgva
- 2 sárgarépa
- 4-5 enyhén főtt újburgonya
- 200 g zöldbab
- 190 ml barna sör, lehetőleg Guinness
- 2 teáskanál kakukkfű
- só és bors
1. lépés
Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat. Tegyük bele a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát. Pirítsuk körülbelül 3 percig, majd vegyük le. Rendezzük el a csirkeszeleteket a serpenyőben és közepes hőfokon 5 percig sütjük oldalanként amíg enyhén megpirulnak. Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, kakukkfüvet, sót, borsot. Öntsük hozzá a barna sört, és forraljuk fel. Majd csökkentsük a hőfokot, fedjük le és főzzük 20 percig.
2. lépés
20 perc után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot és lefedve tovább 10-15 percig. Vegye le a fedőt, növeljük a hőfokot és addig főzzük, ameddig a lé nagy része elpárolog. Egészen addig főzzük, ameddig minden zöldség megpuhul.
Ha félnénk, hogy a krumpli nem puhul meg, akkor készítsük külön steak burgonyát, de bármilyen rizses körettel is kiegészíthető.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 276 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
748 kcal -
Zsír
19.6g -
Szénhidrát
53.5g -
Fehérje
86.7g