Csípős lecsó bogyiszlói paprikából

2014-01-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Csípős lecsót készítettem bogyiszlói paprikából. Tettem bele császárszalonnát, csípős füstölt kolbászt, tejfölt és vörösbort. Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket.

Ezeket szerezd be:

  • 75 dkg paprika (bogyiszlói)
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 szál csípős kolbász (füstölt)
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 3-4 evőkanál tejföl

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort. Elzárom a tűzhelyet, s hagyom egy kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt. Fehér kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 596 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    370 kcal
  • Zsír

    22,9 g
  • Koleszterin

    41 mg
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Cukor

    11,8 g
  • Fehérje

    14,8 g