Csípős lecsó bogyiszlói paprikából
2014-01-17- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Csípős lecsót készítettem bogyiszlói paprikából. Tettem bele császárszalonnát, csípős füstölt kolbászt, tejfölt és vörösbort. Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket.
Ezeket szerezd be:
- 75 dkg paprika (bogyiszlói)
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg paradicsom
- 2 szelet császárszalonna
- 1 szál csípős kolbász (füstölt)
- olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 3-4 evőkanál tejföl
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort. Elzárom a tűzhelyet, s hagyom egy kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
4. Lépés
Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt. Fehér kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 596 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
370 kcal -
Zsír
22,9 g -
Koleszterin
41 mg -
Szénhidrát
24,9 g -
Cukor
11,8 g -
Fehérje
14,8 g