Savanyú káposztás csirkecombok

2015-09-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy szakácskönyvben találtam ezt a nagyon finom ételt, érdemes vacsorára találni.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • csirkefűszerkeverék
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 150 g rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • Pác keverék:
  • só, bors
  • majoránna
  • fűszerkeverék
  • pirospaprika
  • 1 dl olaj

1. Lépés

Egy tepsibe teszem a már megmosott, megtisztított, sózott, borsozott, a fűszerkeverékkel, összezúzott fokhagymával megszórt csirkecombokat, majd kb. fél deci vízzel felöntöm.

2. Lépés

Fóliával lefedem és forró sütőben szép pirosra megsütöm. Amikor már félig megsült a hús, akkor a következő páccal bekenem: Egy deci olajba teszek őrölt borsot, majoránnát, sót, pirospaprikát. A páccal a húsokat beecsetelem, visszateszem a fóliát és tovább sütöm.

3. Lépés

A rizst egy kevéske olajon kicsit megfuttatom, forróvízzel felöntöm, sózom és fedő alatt letakarva megfőzöm.
Amikor megfőtt a rizs összekeverem a savanyú káposztával, egy hőálló sütőedénybe teszem, a tetejét jól meglocsolom a tojásos tejföllel és a sütőben megsütöm.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

  • Csípős csirkeszárny

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    879 kcal
  • Zsír

    59.8g
  • Szénhidrát

    35.6g
  • Fehérje

    49.9g
  • Koleszterin

    262mg
  • Cukor

    4.1g