Savanyú káposztás csirkecombok
2015-09-11- Típus: Sült csirke receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy szakácskönyvben találtam ezt a nagyon finom ételt, érdemes vacsorára találni.
Ezeket szerezd be:
- 6 db csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- csirkefűszerkeverék
- 1 kg savanyú káposzta
- 150 g rizs
- 4 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- Pác keverék:
- só, bors
- majoránna
- fűszerkeverék
- pirospaprika
- 1 dl olaj
1. Lépés
Egy tepsibe teszem a már megmosott, megtisztított, sózott, borsozott, a fűszerkeverékkel, összezúzott fokhagymával megszórt csirkecombokat, majd kb. fél deci vízzel felöntöm.
2. Lépés
Fóliával lefedem és forró sütőben szép pirosra megsütöm. Amikor már félig megsült a hús, akkor a következő páccal bekenem: Egy deci olajba teszek őrölt borsot, majoránnát, sót, pirospaprikát. A páccal a húsokat beecsetelem, visszateszem a fóliát és tovább sütöm.
3. Lépés
A rizst egy kevéske olajon kicsit megfuttatom, forróvízzel felöntöm, sózom és fedő alatt letakarva megfőzöm.
Amikor megfőtt a rizs összekeverem a savanyú káposztával, egy hőálló sütőedénybe teszem, a tetejét jól meglocsolom a tojásos tejföllel és a sütőben megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 200 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
879 kcal -
Zsír
59.8g -
Szénhidrát
35.6g -
Fehérje
49.9g -
Koleszterin
262mg -
Cukor
4.1g