Spenótos sajttekercs

2012-05-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Tudom, hogy sokan nem szeretitek a spenótot, de kapásból két érvet is tudok mondani mellette. Az egyik, hogy fehérjenapon lehet enni, a másik pedig, hogy Popeye is csak ezt tömte magába! :) Tehát tessék enni, nagyon egészséges, még elvileg nem halt bele senki. :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Tojás
  • 30 dkg Spenótpűré
  • 10 dkg Sajt
  • Olaj
  • Fél Citrom reszelt héja
  • Örölt Szerecsendió
  • Bors

1. lépés

Kézbe veszünk egy edényt, amibe kevéske olajat öntünk és a spenótot ebben pároljuk meg. A spenót levet fog ereszteni. Addig pároljuk, amíg ez a lé el nem tűnik nekünk.

2. lépés

Ezzel párhuzamosan omlett készítésébe fogunk bele. Egyesével csináljuk az omletteket. Feltörjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk az ízlésünknek megfelelően. Ha kész az első omlett, akkor kiterítjük őket egy tányérba, mint egy palacsintát. Aztán ugyanezt csináljuk a többi tojással is. Ha végeztünk ezzel a művelettel, akkor megvárjuk, amíg kihűlnek a „palacsintáink”.

3. lépés

Az omlettek egyik oldalát megkenjük spenóttal (mint a lekváros palacsintánál), aztán felgöngyöljük azokat és egy tepsibe vagy hőálló tálba tesszük őket egymás mellé. Megszórjuk a tetejét szerecsendióval és reszelt citrom héjával, hogy pikánsabb legyen. És hogy még jobb legyen, reszelt sajtot teszünk a tetejére. Addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad szépen.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 608 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    443 kcal
  • Összes Zsír

    32,6 g
  • Koleszterin

    380 g
  • Szénhidrát

    11,6 g
  • Cukor

    2,3 g
  • Fehérje

    27,7 g