Vörösboros birkapörkölt sós krumplival
2016-06-24- Típus: Birkapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:10 p
Bár a birkapörkölt bográcsban főzve az igazi, azért így is élvezhető ez az étel.
Ezeket szerezd be:
- Pörkölthöz:
- 60 dkg Birkacomb
- 50 g Bacon szalonna
- 2 db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 db Hegyes erős paprika
- 1 db Paprika
- 3 db Chilipaprika
- 2 db Paradicsom
- 1 ek Olívaolaj (fűszeres)
- 1 ek Kacsazsír
- 1 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 2 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Chiliszósz (édes)
- 2 kiskanál Chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Őrölt fűszerkömény (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Majoranna (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bazsalikom (ízlés szerint)
- 2 dl Vörösbor
- 1 kiskanál Fokhagymás fűszerkeverék (fokhagyma-petrezselyem)
- Krumplihoz:
- 600 g Krumpli (6 db)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- Tálaláshoz:
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Paradicsom
1. lépés
A birkahúst megmosom, feldarabolom.
2. lépés
A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikákat, paradicsomot, szeletelem, darabolom.
3. lépés
A krumplit meghámozom, s megfőzöm.
4. lépés
Egy serpenyőben a bacont kisütöm, a hagymát kacsazsíron és fűszeres olívaolajon megdinsztelem, ráteszem a húst, megpörkölöm, hozzáadom a fokhagymát. Fűszerezem, párolom.
5. lépés
Hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot. Időnként öntök hozzá vörösbort, s készre főzöm.
6. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra a főtt sós krumpliból (amit megszórok fokhagymás-petrezselymes fűszerkeverékkel), a pörköltből, s díszítem salátával, paradicsommal és paprikával.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
2 413 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
745 kcal -
Zsír
31,1 g -
Koleszterin
156,7 mg -
Szénhidrát
55,6 g -
Cukor
14 g -
Fehérje
55,5 g