Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival
2016-09-19- Típus: Vaddisznópörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:15 p
Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem.
Ezeket szerezd be:
- Raguhoz:
- 30 dkg Vaddisznóhús (csont nélküli)
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 db Újhagyma
- 15 dkg Csiperkegomba
- 1 db Sárgarépa
- 1 db Fehérrépa
- 10 dkg Sütőtök
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 1 db Zellerlevél
- 3 szál Petrezselyem
- 1 db Babérlevél
- 1 ek Sertészsír (mangalica)
- 5 dkg Csemegeszalonna
- 1 dl Vörösbor
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 kávéskanál Őrölt fűszerkömény
- 1 csipet Gyömbér
- 3 db Szegfűszeg
- 2 db Borókabogyó
- 1 csipet Tárkony
- 1 csipet Fahéj
- 3 szál Kakukkfű
- 2 szál Rozmaring
- 0.5 db Citrom (leve kell)
- 1 csipet Majoranna
- 2 dl Víz
- Gnocchihoz:
- 2 nagy db Krumpli
- 3 ek Liszt
- 1 db Tojás
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 dl Víz
- 1 tk Sertészsír (mangalica)
- Tálaláshoz:
- 5 dkg Sárgabarackbefőtt (2 szelet)
- 2 tk Áfonyalekvár
1. lépés
A húst alaposan megmosom, kockára vágom, vízbe áztatom.
2. lépés
A hagymát, fokhagymát durván aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom.
3. lépés
Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, s beleteszem a többi fűszert is.
4. lépés
Amikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldségeket, s öntök bele vörösbort, facsarok bele citromot.
5. lépés
Közben a krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gömbölyded nudlikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forró zsírban megforgatom.
6. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra ragut, gnocchit és teszek mellé egy szelet barackot, kanalazok rá áfonyalekvárt.
Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk) De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst. Apropó! Természetesen vörösbor passzol hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 363 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1089,3 kcal -
Zsír
43,3 g -
Koleszterin
256,1 mg -
Szénhidrát
112,7 g -
Cukor
25,2 g -
Fehérje
63,9 g