Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival

2016-09-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:15 p

Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem.

Ezeket szerezd be:

  • Raguhoz:
  • 30 dkg Vaddisznóhús (csont nélküli)
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 db Újhagyma
  • 15 dkg Csiperkegomba
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 db Fehérrépa
  • 10 dkg Sütőtök
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 1 db Zellerlevél
  • 3 szál Petrezselyem
  • 1 db Babérlevél
  • 1 ek Sertészsír (mangalica)
  • 5 dkg Csemegeszalonna
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál Őrölt fűszerkömény
  • 1 csipet Gyömbér
  • 3 db Szegfűszeg
  • 2 db Borókabogyó
  • 1 csipet Tárkony
  • 1 csipet Fahéj
  • 3 szál Kakukkfű
  • 2 szál Rozmaring
  • 0.5 db Citrom (leve kell)
  • 1 csipet Majoranna
  • 2 dl Víz
  • Gnocchihoz:
  • 2 nagy db Krumpli
  • 3 ek Liszt
  • 1 db Tojás
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 dl Víz
  • 1 tk Sertészsír (mangalica)
  • Tálaláshoz:
  • 5 dkg Sárgabarackbefőtt (2 szelet)
  • 2 tk Áfonyalekvár

1. lépés

A húst alaposan megmosom, kockára vágom, vízbe áztatom.

2. lépés

A hagymát, fokhagymát durván aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom.

3. lépés

Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, s beleteszem a többi fűszert is.

4. lépés

Amikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldségeket, s öntök bele vörösbort, facsarok bele citromot.

5. lépés

Közben a krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gömbölyded nudlikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forró zsírban megforgatom.

6. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra ragut, gnocchit és teszek mellé egy szelet barackot, kanalazok rá áfonyalekvárt.

Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk) De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst. Apropó! Természetesen vörösbor passzol hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 363 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1089,3 kcal
  • Zsír

    43,3 g
  • Koleszterin

    256,1 mg
  • Szénhidrát

    112,7 g
  • Cukor

    25,2 g
  • Fehérje

    63,9 g