Tortilla heringfilével, zöldségekkel és sajttal

2016-09-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 7 perc
  • Elkészítés: 17 perc

Egy gyors és finom spanyol étel. Kedvenc még Dél-Amerika spanyol-nyelvterületén is. A töltelék tetszés szerinti. Én most egy halas változatot kreáltam. Miután spanyol sajtom nem volt, trappistát használtam. Remélem, egy spanyolnak is ízlene.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db Tortilla lap (20 cm-es)
  • 15 dkg Hering (paradicsom-mozzarella szószos)
  • 0.5 db Hegyes erős paprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 0.5 db Újhagyma (zöldjével)
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 6 db Olívabogyó (chilivel töltött)
  • 6 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 3 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 3 ek Pesto (medvehagymás)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Chilipor (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Majoranna (ízlés szerint)
  • 3 levél Bazsalikom
  • 1 ek Olívaolaj (extra szűz)

1. lépés

A paprikát és az újhagymát felszeletelem, a paradicsomot kilencedelem.

2. lépés

A tortilla lapokat benedvesítem, majd megtöltöm a hozzávalókkal, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.

3. lépés

Mikróban 2 percig egyesével megmelegítem, a tortillákat félbehajtom, majd a tányért 1 percre újra visszateszem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 050 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bazsalikomos tortilla (gyors)

  • Szardinellás tortilla

  • Pulykás tortilla

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    696,3 kcal
  • Zsír

    44 g
  • Koleszterin

    16,9 mg
  • Szénhidrát

    55,1 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    27,5 g