Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
2017-05-17- Típus: Lazacreceptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.
Ezeket szerezd be:
- 65 dkg Lazac
- 1 közepes db Édesburgonya (batáta)
- 3 közepes db Paradicsom
- 12 db Fehér spárga
- 10 dkg Zöldborsó
- 0.5 közepes db Fejessaláta
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Chilipaprika
- 0.5 db Citrom
- 1 ek Olívaolaj
- 1 tk Balzsamecet (Aceto Balsamico)
- 1 tk Salátaolaj
- 1 tk Vaj
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Majoranna (ízlés szerint)
- 1 tk Hal fűszerkeverék
1. lépés
A halat besózom, szórok rá fekete borsot, majoránnát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágok rá chilipaprikát. Locsolok rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá vajdarabkákat. Beteszem a hűtőszekrénybe.
2. lépés
A spárgák végeit levágom, megpucolom, sós-cukros vízben előfőzöm a borsóval.
3. lépés
A batátát megpucolom, kockára vágom.
4. lépés
Egy serpenyőbe rakom a batátát, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakom a spárgákat, majd átkapcsolok grillfokozatra (200 °C fok), s még 10 percig sütöm.
5. lépés
Közben a lazacot megsütöm, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
6. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra salátaleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá balzsamecetet és salátaolajat. Melléteszem a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 476 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
371,5 kcal -
Zsír
17,5 g -
Koleszterin
74,1 mg -
Szénhidrát
23,3 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
36,5 g