Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel
2016-04-22- Típus: Káposztás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egy igazi téli étel, amit természetesen bármikor elkészíthetünk.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg darált hús (marha-sertés)
- 2 ek rizs
- 1 db tojás
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg füstölt szalonna (1 szelet)
- 25 dkg savanyított káposzta
- 1 db babérlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- morzsolt majoranna (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tejföl
- 2 db chilipaprika
- 4 dl víz
1. lépés
A rizst egy serpenyőben kevés olaj megpörkölöm, beleteszem egy keverőtálba.
2. lépés
Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.
3. lépés
Egy fazékban fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával.
4. lépés
Lassan fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.
5. lépés
Tálaláskor szedek a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot és pirospaprikát, s díszítem egy chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
780 kcal -
Zsír
41,3 g -
Koleszterin
232 mg -
Szénhidrát
41 g -
Cukor
9,7 g -
Fehérje
53,2 g