Somlói Marcsitól

2015-10-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez a mutatós desszert nem csak vendégváráshoz kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 2-3 fajta sütemény (piskóta vagy tortalap)
  • 1 csg csokoládés puding
  • fél liter tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint rum vagy aroma
  • 2 deci tejszín
  • 3 deka porcukor
  • pörkölt mogyoró

1. Lépés

A süteményvégeket mindig elteszem a fagyasztóba és amikor szükséges, előveszem, hogy egy finom somlóit tudjak készíteni.

2. Lépés

A tejszínt a porcukorral habbá verem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, kakaóport is teszek bele valamint rumot /  rumaromát. Ezután lehűtöm.

3. Lépés

A mogyorót megpörkölöm és apróra összetöröm, nem darálom! Amikor kihűlt a puding, összeállítom a kelyhet. Alulra tejszín és puding kerül, erre jön a mogyoró.

4. Lépés

Ezután rámorzsolom kézzel a tészta darabokat (inkább nagyobb darabok legyenek), majd ismét tejszín, csokipuding és mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 692 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Somlói kocka

  • Hamis somlói galuska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    472 kcal
  • Zsír

    8.2g
  • Szénhidrát

    94.8g
  • Fehérje

    6.6g
  • Koleszterin

    84mg
  • Cukor

    41.3g