Somlói Marcsitól
2015-10-22- Típus: Somlói galuska
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez a mutatós desszert nem csak vendégváráshoz kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 2-3 fajta sütemény (piskóta vagy tortalap)
- 1 csg csokoládés puding
- fél liter tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- ízlés szerint rum vagy aroma
- 2 deci tejszín
- 3 deka porcukor
- pörkölt mogyoró
1. Lépés
A süteményvégeket mindig elteszem a fagyasztóba és amikor szükséges, előveszem, hogy egy finom somlóit tudjak készíteni.
2. Lépés
A tejszínt a porcukorral habbá verem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, kakaóport is teszek bele valamint rumot / rumaromát. Ezután lehűtöm.
3. Lépés
A mogyorót megpörkölöm és apróra összetöröm, nem darálom! Amikor kihűlt a puding, összeállítom a kelyhet. Alulra tejszín és puding kerül, erre jön a mogyoró.
4. Lépés
Ezután rámorzsolom kézzel a tészta darabokat (inkább nagyobb darabok legyenek), majd ismét tejszín, csokipuding és mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 692 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
472 kcal -
Zsír
8.2g -
Szénhidrát
94.8g -
Fehérje
6.6g -
Koleszterin
84mg -
Cukor
41.3g