Pavlova recept
2012-04-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A recept nem véletlenül kapta Anna Pavlova orosz balerináról a nevét, hiszen van olyan könnyű és finom, mint maga egy balerina mozgása. Az összetevők egyszerűek, a végeredmény varázslatos.
Ezeket szerezd be:
- 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1 dl tejszín
- 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1,5 csésze kristálycukor
- 6 tojásfehérje
- csipet só
Recept elkészítése
1. Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra. A tepsibe helyezzünk egy sütőpapírt. Öntsük bele a vanília aromát egy kis csészébe. Keverjük össze a kukoricakeményítőt a cukrot egy kis tálban.
2. Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjét, a tejszínt, a sót, először a mixer vagy habverő alacsony fokozatán, majd fokozatosan kapcsoljuk egyre nagyobb sebességre. Teljesen keménnyé verjük a habot.
3. Szúrjuk hozzá lassan a cukros-kukoricakeményítős keveréket. Néhány perccel azután, hogy e száraz összetevőket hozzáadtuk, lassan öntsük bele a vanília aromát. Növeljük a sebességet egy kicsit, amíg a habcsók csúcsokat nem alkot, 4-5 percig keverjük.
4. Egy nagy kanál segítségével, helyezzünk 3 cm széles halmokat a tepsibe. A tetején csináljunk egy kis bemélyedést, hogy a tölteléket oda tudjuk önteni.
5. Helyezzük a tepsit sütőbe. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 140 ° C-ra. Süssük 50-60 percig, vagy amíg a habcsók ropogós, száraz tapintású nem lesz, vagy a külső része, barnás árnyalatúvá válik.
6. Óvatosan emelje fel a tepsit és hűtsük le egy rácson.
7. A tetejére öntsünk málna, áfonya vagy barack öntetet, de tálalhatjuk fagylalttal is.