Pavlova recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A recept nem véletlenül kapta Anna Pavlova orosz balerináról a nevét, hiszen van olyan könnyű és finom, mint maga egy balerina mozgása. Az összetevők egyszerűek, a végeredmény varázslatos.

Ezeket szerezd be:

  • 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1,5 csésze kristálycukor
  • 6 tojásfehérje
  • csipet só

Recept elkészítése

1. Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra. A tepsibe helyezzünk egy sütőpapírt. Öntsük bele a vanília aromát egy kis csészébe. Keverjük össze a kukoricakeményítőt a cukrot egy kis tálban.

2. Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjét, a tejszínt,  a sót, először a mixer vagy habverő alacsony fokozatán, majd fokozatosan kapcsoljuk egyre nagyobb  sebességre. Teljesen keménnyé verjük a habot.

3. Szúrjuk hozzá lassan a cukros-kukoricakeményítős keveréket. Néhány perccel azután, hogy e száraz összetevőket hozzáadtuk, lassan öntsük bele a vanília aromát. Növeljük a sebességet egy kicsit, amíg a habcsók csúcsokat nem alkot,  4-5 percig keverjük.

4. Egy nagy kanál segítségével, helyezzünk 3 cm széles halmokat a tepsibe. A tetején csináljunk egy kis bemélyedést, hogy a tölteléket oda tudjuk önteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Helyezzük a tepsit sütőbe. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 140 ° C-ra. Süssük 50-60 percig, vagy amíg a habcsók ropogós, száraz tapintású nem lesz, vagy a külső része, barnás árnyalatúvá válik.
6. Óvatosan emelje fel a tepsit és hűtsük le egy rácson.

7. A tetejére öntsünk málna, áfonya vagy barack öntetet, de tálalhatjuk fagylalttal is.


Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,527 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnás pavlova torta