Gesztenyetorta
2014-02-13- Típus: Gesztenyés torta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
A gesztenyés sütemények kedvencek, nagyon nem kell sok macera hozzá.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 5 egész tojás
- 12 deka cukor
- 12 deka liszt
- 5-6 deka darált dió
- fél deci étolaj
- fél deci víz
- 1 csg sütőpor
- A krém hozzávalói:
- 1 csg vaníliás puding
- 6 deci tej
- 3 kanál cukor
- fél csg gesztenyemassza
- 15 deka margarin
- 15 deka porcukor
- 2 deci tejszín
- ízlés szerint rum
1. Lépés
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem. Amikor már egyenletese felverődött a massza, hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent torta formába öntöm és 160-170fokon megsütöm.
2. Lépés
Amikor megsült és kihűlt, három lapra vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom, erre kerül a második lap.
3. Lépés
A margarint a porcukorral kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem, de 1/3 -át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel lekenem. A tejszínt habbá verem és a tortát díszítem vele.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 846 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Zsír
35.3g -
Szénhidrát
81g -
Fehérje
7.1g -
Koleszterin
106mg -
Cukor
67.6g