Gesztenyetorta

2014-02-13
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A gesztenyés sütemények kedvencek, nagyon nem kell sok macera hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 5 egész tojás
  • 12 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 5-6 deka darált dió
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • 1 csg sütőpor
  • A krém hozzávalói:
  • 1 csg vaníliás puding
  • 6 deci tej
  • 3 kanál cukor
  • fél csg gesztenyemassza
  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint rum

1. Lépés

A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem. Amikor már egyenletese felverődött a massza, hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent torta formába öntöm és 160-170fokon megsütöm.

2. Lépés

Amikor megsült és kihűlt, három lapra vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom, erre kerül a második lap.

3. Lépés

A margarint a porcukorral kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem, de 1/3 -át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel lekenem. A tejszínt habbá verem és a tortát díszítem vele.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,262 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    655 kcal
  • Zsír

    35.3g
  • Szénhidrát

    81g
  • Fehérje

    7.1g
  • Koleszterin

    106mg
  • Cukor

    67.6g