Házi vanília fagylalt
2013-05-30- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy könnyű recept, hogy otthon is élvezhessük a cukrászdák illatát. Finom rummal megbolondított vanília fagyi következzék!
Ezeket szerezd be:
- 250 ml tej
- 500 ml tejszín
- 160 g cukor
- 6 tojás
- csipet só
- csipet szerecsendió
- 2 rúd vanília
- 3 evőkanál rum
1. Lépés
Egy fazékban melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kikapart magjait és a sót. Tegyük félre.
Vegyünk elő két tálat. Az egyikbe öntsük a tejszínt, majd a tetejére tegyünk egy szűrőt.
2. Lépés
A második tálban verjük fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett öntsünk hozzá a meleg tejes keveréket. Amikor egyenletesen elkevertük, tegyük vissza a lábasba és melegítsük közepes lángon, folyamatos keverés közben, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Nem kell a legmagasabb fokozaton, ne forraljuk!
3. Lépés
A kész krémet öntsük át a szűrőn a tejszínes keverékhez, majd dolgozzuk el.
A tojásfehérjéket verjük habbá, majd mikor elég kemény és a tejszínes keverék is nagyjából lehűlt, óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a tojáshabot. Ekkor kerüljön bele a szerecsendió és a rum. Addig keverjük, amíg szépen összeáll.
4. Lépés
Tegyük a krémet egy zárható fedelű dobozba, majd lehűlés után tegyük fagyasztóba és hagyjuk ott legalább 3-4 órát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 799 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
305 kcal -
Zsír
17.6g -
Szénhidrát
25.8g -
Fehérje
7.8g