Fekete ribizli-menta sorbet
2014-06-11- Típus: Sorbet receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 35 perc
Tele drámai és intenzív ízekkel. A következő desszert kiváló nyári hűsítő a fanyarkás ízével.
Ezeket szerezd be:
- 200g porcukor
- 200 ml forró víz
- 20g friss menta
- 600g fekete ribizli
- 4 evőkanál méz
- 2 citrom leve
1. Lépés
Készítsünk szirupot a cukorból és a vízből: keverjük el a vízben a cukrot, míg egészen feloldódik, majd tegyünk bele néhány menta levelet. Hagyjuk állni körülbelül 15 percig, majd távolítsuk el a mentát.
2. Lépés
Főzzük a szirupot és a fekete ribizlit körülbelül 5 percig, amíg a gyümölcs puha lesz. Tegyük egy turmixgépbe, kanalazzuk rá a mézet, majd jól dolgozzuk el. Ha kell dörzsöljük át egy szitán, hogy eltávolítsuk a magokat. Keverjük hozzá a citromlevet és hűvös helyre tesszük.
3. Lépés
Tegyük egy zárható tetejű dobozba, majd fagyasszuk. Néhányszor keverjük át óránként. Tálalás előtt hagyjuk kicsit felengedni, majd fagylaltkanállal adagoljuk mutatós tálakba. Díszítsük gyümölccsel, mentalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 353 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
301 kcal -
Zsír
0g -
Szénhidrát
78g -
Fehérje
2g -
Só
0.08g -
Cukor
56g