Krumplis lecsó császárszalonnával és parasztkolbásszal
2014-02-11- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha rossz a kedvem, akkor egy jó kis lecsó bármikor feltudja dobni a kedvem. Szeretem, imádom.
Ezeket szerezd be:
- 2 db vöröshagyma
- 6 db paprika (lecsó)
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 db nagyobb csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db nagyobb krumpli
- 100 g szalonna (császár)
- 50 g füstölt sonka
- 100 g füstölt parasztkolbász (csípős)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- olaj (napraforgó)
1. Lépés
A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
2. Lépés
Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem.
3. Lépés
Hozzáadom a paprikát, a krumplit és végül a paradicsomot.
4. Lépés
Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is.
5. Lépés
Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy még rotyogjon, majd tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 495 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
584 kcal -
Zsír
32,5 g -
Koleszterin
74 mg -
Szénhidrát
47 g -
Cukor
13,2 g -
Fehérje
28 g