Krumplis lecsó császárszalonnával és parasztkolbásszal

2014-02-11
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha rossz a kedvem, akkor egy jó kis lecsó bármikor feltudja dobni a kedvem. Szeretem, imádom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db vöröshagyma
  • 6 db paprika (lecsó)
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 db nagyobb csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 100 g szalonna (császár)
  • 50 g füstölt sonka
  • 100 g füstölt parasztkolbász (csípős)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • olaj (napraforgó)

1. Lépés

A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.

2. Lépés

Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem.

3. Lépés

Hozzáadom a paprikát, a krumplit és végül a paradicsomot.

4. Lépés

Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is.

5. Lépés

Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy még rotyogjon, majd tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 495 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    584 kcal
  • Zsír

    32,5 g
  • Koleszterin

    74 mg
  • Szénhidrát

    47 g
  • Cukor

    13,2 g
  • Fehérje

    28 g