Cseresznyés lepény
2014-06-27- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Itt a cseresznyeszezon, ezért készítsünk máris egy finom süteményt belőle.
Ezeket szerezd be:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 300 g cseresznye
1. Lépés
A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet bele a sütőporos liszt, a vaníliás cukor, a tejföl, a citromhéj.
2. Lépés
A tésztába laza mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd lisztbe forgatjuk a szemeket.
3. Lépés
A formánkat vajjal kikenjük, megszórjuk liszttel. A tésztát a formánkba kanalazzuk, elsimítjuk, majd a tetejére szórjuk a cseresznyét. 175°C-on körülbelül 40-45 perc alatt elkészül.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
5 056 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
703 kcal -
Zsír
29.7g -
Szénhidrát
98.9g -
Fehérje
14g -
Koleszterin
226mg -
Cukor
44g