Cseresznyés lepény

2014-06-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Itt a cseresznyeszezon, ezért készítsünk máris egy finom süteményt belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 300 g cseresznye

1. Lépés

A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet bele a sütőporos liszt, a vaníliás cukor, a tejföl, a citromhéj.

2. Lépés

A tésztába laza mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd lisztbe forgatjuk a szemeket.

3. Lépés

A formánkat vajjal kikenjük, megszórjuk liszttel. A tésztát a formánkba kanalazzuk, elsimítjuk, majd a tetejére szórjuk a cseresznyét. 175°C-on körülbelül 40-45 perc alatt elkészül.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 056 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    703 kcal
  • Zsír

    29.7g
  • Szénhidrát

    98.9g
  • Fehérje

    14g
  • Koleszterin

    226mg
  • Cukor

    44g