Sajtos bárányérmék
2012-08-09- Típus: Bélszín receptek, Fehérje nap
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Szeretjük a báránykát. Igaz, hogy a nem a legolcsóbb a beszerzése, de azért néha-néha sikerül belőle belaknom. Ezt a receptet a 90 naposok is fogyaszthatják.
Ezeket szerezd be:
- 1 Báránybélszín
- 30 dkg Vegyes zöldség (ez lehet bármi)
- 10 dkg reszelt Sajt
- 10 dkg Cékla
- Olívaolaj
- Kakukkfű
- Chili
- Rozmaring
- 1 gerezd Fokhagyma
- Só
- Bors
1. lépés
Első körben a pácot elkészítjük. Egy tálban 1 gerezd szétzúzott fokhagymát, olívaolajat, chilit, kakukkfüvet és rozmaringot összekeverjük és a zöldségeket (bármilyen zöldség lehet. pl: paprika, paradicsom, padlizsán stb.) belemártjuk. Ha időnk engedi, akkor már 1 nappal előtte ezt megcsinálhatjuk, mert akkor az 1 napos érlelés meghozza az eredményét.
2. lépés
A pácolt zöldségeket grillsütőn puhulásig megsütjük és ezzel párhuzamosan a céklát lereszeljük, majd olajon ropogósra sütjük. A báránybélszínnel is ugyanezt tesszük, de azt csak megpirítjuk. Ezután a bélszínt áthelyezzük egy tűzálló tálba, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük és közepes fokozaton jól átsütjük.
3. lépés
Amikor a húsi kész van, felszeleteljük, reszelt sajtot szórunk rá. Pácolt zöldségekkel és céklával tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 668 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
883 kcal -
Összes Zsír
58,2 g -
Koleszterin
227 mg -
Szénhidrát
20,9 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
69,3 g