Karfiolleves tejföllel és fehérborral

2015-01-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az egyszerű karfiolleves után most itt egy gazdag változat.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db zellerlevél
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 1 db lestyán
  • olaj
  • 1 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • - : : A csipetkéhez : : -
  • 1 db tojás
  • 1 pohár liszt
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom. A karfiolt kisebb rózsákra szedem.

2. Lépés

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

3. Lépés

Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort, belemorzsolom a tésztát.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, s szórok rá pirospaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 235 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolleves rántás nélkül sajttal

  • Egyszerű karfiolleves

  • Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

  • Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    416 kcal
  • Zsír

    13,4 g
  • Koleszterin

    50 mg
  • Szénhidrát

    60,6 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    12,2 g