Karfiolleves tejföllel és fehérborral
2015-01-09- Típus: Karfiolleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az egyszerű karfiolleves után most itt egy gazdag változat.
Ezeket szerezd be:
- 1 db karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 0.5 db zellergumó
- 1 db zellerlevél
- 10 szál petrezselyemlevél
- 1 db lestyán
- olaj
- 1 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 db húsleveskocka
- 1 dl fehérbor
- - : : A csipetkéhez : : -
- 1 db tojás
- 1 pohár liszt
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom. A karfiolt kisebb rózsákra szedem.
2. Lépés
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
3. Lépés
Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort, belemorzsolom a tésztát.
4. Lépés
Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, s szórok rá pirospaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 235 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
416 kcal -
Zsír
13,4 g -
Koleszterin
50 mg -
Szénhidrát
60,6 g -
Cukor
9,9 g -
Fehérje
12,2 g