Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
2013-10-22- Típus: Karfiolleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Variáltam egy keveset az eddigi karfiolleveseken.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 5 szál zellerlevél
- 5 szál petrezselyemlevél
- só, bors
- 1 db erőleveskocka
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 pohár liszt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 marék cérnametélt
1. Lépés
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.
2. Lépés
Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt, s elkészítem a rántást..
Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a kolbászt. Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 507 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
205 kcal -
Zsír
11g -
Szénhidrát
19.1g -
Fehérje
8.3g