Karfiolleves csipetkével, tejfölösen
2013-07-16- Típus: Karfiolleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy újabb tartalmas, sűrű leves, kicsit macerás, de megéri.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 db sárgarépa
- 2 db húsleves kocka
- petrezselyem
- chilipaprika
- bors
- tej
- 1 tejföl
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- A rántáshoz:
- vaj
- liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- A csipetkéhez:
- liszt, tojás, só, tej
1. lépés
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
2. lépés
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, s díszítem egy fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 145 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
132 kcal -
Zsír
6.5g -
Szénhidrát
15.6g -
Fehérje
4.8g