Lecsó kolbásszal és tojással tejfölösen
2014-01-29- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az egyik kedvencem mi lenne más, mint a lecsó! A lecsót lecsókolbásszal és tojásosan készítettem és friss tejfölt tettem rá.
Ezeket szerezd be:
- 7 db paprika (lecsó)
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 10 db paradicsom
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 250 g lecsókolbász
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 szelet vastag füstölt szalonna
- 6 db tojás
- olívaolaj
- 2-3 szál petrezselyem (díszítésnek)
- 4 db chilipaprika (díszítésnek)
1. Lépés
A hagymát aprítom, a paprikákat, a kolbászt karikára, a szalonnát kockára vágom.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd a paprikát.
3. Lépés
Később belerakom a paradicsomot, a végén pedig a kolbászt, majd beleütöm a tojásokat, összekeverem.
4. Lépés
Tálalok. A lecsóra díszítésként kanalazok – rendhagyó módon – tejfölt, valamint teszek rá egy chilipaprikát és petrezselyemzöldet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 139 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
554 kcal -
Zsír
37,5 g -
Koleszterin
312 mg -
Szénhidrát
27,5 g -
Cukor
14,4 g -
Fehérje
29,6 g