Lecsó kolbásszal és tojással tejfölösen

2014-01-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Az egyik kedvencem mi lenne más, mint a lecsó! A lecsót lecsókolbásszal és tojásosan készítettem és friss tejfölt tettem rá.

Ezeket szerezd be:

  • 7 db paprika (lecsó)
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 db paradicsom
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • 250 g lecsókolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 szelet vastag füstölt szalonna
  • 6 db tojás
  • olívaolaj
  • 2-3 szál petrezselyem (díszítésnek)
  • 4 db chilipaprika (díszítésnek)

1. Lépés

A hagymát aprítom, a paprikákat, a kolbászt karikára, a szalonnát kockára vágom.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd a paprikát.

3. Lépés

Később belerakom a paradicsomot, a végén pedig a kolbászt, majd beleütöm a tojásokat, összekeverem.

4. Lépés

Tálalok. A lecsóra díszítésként kanalazok – rendhagyó módon – tejfölt, valamint teszek rá egy chilipaprikát és petrezselyemzöldet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 139 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    554 kcal
  • Zsír

    37,5 g
  • Koleszterin

    312 mg
  • Szénhidrát

    27,5 g
  • Cukor

    14,4 g
  • Fehérje

    29,6 g