Egyszerű karfiolleves

2014-12-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez egy nagyon gyors (a munka szempontjából), nagyon puritán leves. Nincs berántva, nincs benne tej, vagy tejföl, nokedli, sőt, rám abszolúte nem jellemző módon még chilipaprikát sem tettem bele.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zeller
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 db húsleveskocka

1. Lépés

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, csíkokra vágom, egy fazékba teszem.

2. Lépés

Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

3. Lépés

Megfőzöm. Tálaláskor teszek rá zellerlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 680 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolleves rántás nélkül sajttal

  • Karfiolleves tejföllel és fehérborral

  • Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

  • Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    63 kcal
  • Zsír

    0,6 g
  • Koleszterin

    1 mg
  • Szénhidrát

    12,6 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    3,9 g