Gombás töltött paprika paradicsomszószban a sütőből
2015-08-03- Típus: Töltött paprika receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egy kicsit mást akartam, mint a hagyományos töltött paprika.
Ezeket szerezd be:
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db nagyobb csípős zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg darált löncshús
- 6 db csiperkegomba törzse
- 4 evőkanál rizs
- 3 szál petrezselyem
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk kakukkfű (ízlés szerint)
- 14 dkg paradicsompüré
- 1 dl paradicsomlé
- 10 db bazsalikomlevél
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 5 szál kakukkfű (ízlés szerint)
1. lépés
A krumplit és a rizst előfőzöm. A hagymákat aprítom.
2. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd a húst kifehérítem.
3. lépés
Beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Fűszerezem, összekeverem.
4. lépés
A serpenyőben a paradicsomszószhoz a paradicsomsűrítményt vízzel összekeverem, fűszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát, felrottyantom.
5. lépés
Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam.
6. lépés
A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyőbe a krumplikkal együtt, mellészórom az összetépdesett bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével. Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 35 percig sütöm.
7. lépés
Tálaláskor a paprikákat félbevágom, s így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 095 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
703 kcal -
Zsír
22,3 g -
Koleszterin
101 mg -
Szénhidrát
107,5 g -
Cukor
18,4 g -
Fehérje
25,1 g